SP u rukometu: Hrvatska osvojila bronzu

Izabranici Slavka Goluže su do bronce došli serijom 7:1 početkom drugog poluvremena (AFP)

Rukometaši Hrvatske pobijedili su Sloveniju u utakmici za treće mjesto Svjetskog prvenstva u Barceloni rezultatom 25:31, te tako kući donose peto svjetsko odličje.

Zahvaljujući golovima Domagoja Duvnjaka, Damira Bičanića i Ivana Čupića, uspjeli su savladati žilave Slovence.


Mustafa Radončić o borbi za bronzu

Izabranici Slavka Goluže su do bronze došli serijom 7:1 početkom drugog poluvremena, kada su napravili razliku dostatnu za pobjedu. Ivan Ćupić i Domagoj Duvnjak su s po osam pogodaka bili najučinkovitiji igrači.

Hrvatskoj je to peta medalja sa svjetskih prvenstava i prva bronzana nakon zlata 2001. i srebrenih odličja 1995., 2005. i 2009.

U finalu u nedjelju igraju Španija i Danska.

Hrvatski izbornik Slavko Goluža bio je zadovoljan pokazanim karakterom svojih igrača.

“Dobili smo jako dobru reprezentaciju, jer Slovenija je na ovom prvenstvu pružila odlične partije. Ključnim se pokazao početak drugog poluvremena kada smo stvorili prednost iako smo u jednom trenutku imali igrača manje. Uoči dvoboja za broncu ponovno smo imali problema sa Duvnjakom, koji opet bio na infuziji kao i prije susreta sa Danskom. No, još smo jednom pokazali da smo prava ekipa i da imamo karakter. Naravno da je svima žao što nismo otišli do kraja, jer smo igrali odličan rukomet, ali ipak ovo je treća medalja u godinu dana i to treba respektirati”, rekao je on.

Kapetan Igor Vori je naglasio da je samouvjerenost bila bitan faktor u pobjedi.

“Bilo je puno sumnji uoči SP-a, ali mi smo vjerovali u sebe i idemo kući sa medaljom. Na prvenstvu smo predstavili novu generaciju, igrali smo odličan rukomet, a posebno bih pohvalio Duvnjaka koji dokazao da je spreman biti vođa ove nove gonereacije, te vratara Alilovića koji je bio konstantan tijekom cijelog prvenstva. I večeras smo pokazali da imamo karakter, jer trebalo se izvući iz ‘rupe’ nakon polufinalnog poraza od Danske”, zaključio je Vori.

Izvor: Al Jazeera i agencije