SP u rukometu: Hrvatska u drugom krugu, Srbija na rubu eliminacije

Hrvatska reprezentacija će u drugi krug natjecanja ući s najmanje dva boda (Reuters)

Hrvatski rukometaši su lakše od očekivanog pobijedili reprezentaciju Makedonije sa 31:22, u utakmici 3. kola grupe B Svjetskog prvenstva, odigranoj u ponedjeljak u Olimpijskoj dvorani u Muenchenu, te su izborili drugi krug natjecanja u koji će ući s najmanje dva boda, objavila je Hina.

Najbolji strijelac i igrač hrvatske reprezentacije bio je kapetan Domagoj Duvnjak koji je postigao šest pogodaka i imao osam asistencija. Po četiri pogotka postigli su Igor Karačić, David Mandić i debitant Marin Šipić. Odlični Marin Šego imao je 13 obrana, a upisao se i među strijelce. Najefikasniji igrač Makedonije bio je Dejan Manaskov sa šest pogodaka, a četiri gola postigao je Kiril Lazarov.

Minimalne šanse

Hrvatska je na ljestvici izbila na prvo mjesto s maksimalnih šest bodova.

Za razliku od Hrvatske, Srbija u trećem kolu nije bila uspješna, već je porazom od Brazila 22:24 plasman u drugi krug SP-a svela na minimum, javlja Tanjug.

Srbija je konstantno bila u zaostatku, čak šest razlike u prvom poluvremenu, da bi u finišu uspjela da unese neizvesnost, ali ne i da iskoristi napad za izjednačenije 80 sekundi prije kraja.

Tim Nenada Peruničića sada ima remi i dva poraza, pa je trećem mjesto u koje iz grupe vodi među 12 najboljih na svijetu jako daleko.

Izvor: Agencije