Sprema se veliki doček za ‘Vatrene’, prevoz vozom jeftiniji 50 posto

'Vatrene' će na Trgu pjesmom dočekati 'Zaprešić Boysi' (EPA)

Iz Hrvatskih željeznica – Putničkog prijevoza izvijestili su da će u ponedjeljak na dan dočeka hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu, svim putnicima odobriti 50 posto popusta na jednosmjerna i povratna putovanja iz bilo kojeg grada ili mjesta do Zagreba.

Osim toga, u nedjelju su sve su navijače koji putuju vozom kako bi gledali finalne utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u bilo kojem gradu ili mjestu omogućili kupovinu povratne karte u iznosu od 2.71 eura za sve relacije u Hrvatskoj, prenosi Hina.

Kažu kako će hrvatsku reprezentaciju na finalnoj utakmici Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji protiv Francuske bodriti i navijači iz Slovenije, koji će u nedjelju doputovati vozom kako bi utakmicu pratili na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Za njihov dolazak i povratak u sastav međunarodnih vozova 415 (Ljubljana 8.25 – Zagreb 11.06) i 498 (Zagreb 21.20  – Ljubljana 23.38) uvršteni su dodatni vagoni.

Osigurana mjesta za parkiranje

Croatia Airlines najavila je kako će se hrvatska nogometna reprezentacija sa Svjetskog prvenstva u Rusiji vratiti u domovinu avionom hrvatskog državnog prevoznika te da su avion Airbus 319 posebno brendirali. 

Slijetanje aviona iz Moskve na Aerodrom Franjo Tuđman očekuje se oko 14 sati.

“Vatrene“ će u ponedjeljak na središnjem zagrebačkom trgu dočekati brojni građani, a predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odlikovat će ih na Pantovčaku.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sve ljubitelje nogometa da “Vatrene” dočekaju te glasnim navijanjem pozdrave i na samoj ruti kretanja povorke od Aerodroma Franjo Tuđman do Trga bana Jelačića gdje će biti oko 14,30 sati.

Autobusi s nogometnom reprezentacijom i stručnim štabom kretat će se trasom Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

Za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb, osigurana su mjesta za parkiranje na površini s istočne strane Zagrebačkog velesajma, a od osam sati organiziran je i prevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače prevoziti do Glavnog kolodvora.

“Vatrene” će na Trgu pjesmom dočekati “Zaprešić Boysi”, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice “Moja domovina” uz puštanje u nebo hiljade crveno-bijelih balona.

Izvor: Agencije