Srbija i Albanija žalile se Sudu za arbitražu

Oba saveza traže da UEFA ukine sankcije (EPA)

Srpska i albanska nogometna federacija žalile su se Sudu za arbitražu u sportu (CAS) u Lozani protiv sankcija koje su im izrečene nakon prekinute utakmice kvalifikacija za Euro 2016, odigrane u Beogradu.

Europska nogometna asocijacija (UEFA) tu je utakmicu registrirala rezultatom 3:0 za Srbiju, zbog toga što reprezentativci Albanije nakon incidenta nisu željeli izaći na teren i nastaviti meč, ali im je oduzela tri boda nakon utakmice te oba saveza kaznila sa po 100.000 eura.

Do prekida utakmice, odigrane polovicom listopada, došlo je nakon što se nad stadionom na kojem se igrala utakmica pojavio dron koji je nosio transparent s obilježjima ‘velike Albanije’.

Kad su ga srpski igrači uspjeli skinuti, uslijedilo je koškanje s albanskim igračima, pa su na teren uletjeti i navijači koji su napali albanske nogometaše.

Traže ukidanje sankcija

Srbija je kažnjena i igranjem dvije domaće utakmice bez prisustva gledatelja, radi propusta u organizaciji susreta, odnosno ulaska navijača u teren i njihovog obračuna s nogometašima Albanije.

Oba saveza traže da UEFA ukine sankcije.

Prije mjesec dana, Povjerenstvo za žalbe asocijacije UEFA odbilo je pritužbe dva saveza na izrečene kazne, pa su se oni žalili i CAS-u koji nije odredio datum razmatranja žalbi dva nacionalna saveza.

Albanija i Srbija su u skupini I kvalifikacija za Euro 2016.

Vodeća je Danska sa sedam bodova, a slijedi je Portugal s bodom manje.

Albanija je na trećem mjestu sa četiri boda, dok Srbija ima samo jedan bod iz tri utakmice.

Izvor: Al Jazeera i agencije