Srbija: Pao vojni avion, poginula oba pilota

U avionu su bila dva pilota (EPA)

U današnjem udesu školsko-borbenog aviona Super Galeb G-4 stradala su dva pilota, potpukovnik Nenad Ćulibrk iz Komande Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane (RViPVO) i kapetan Dejan Pandurović iz 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade, saopćilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Ministar Zoran Ðorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputili su se ka mjestu nesreće, javlja Tanjug.

Ðorđević je u okviru svojih nadležnosti dao nalog Inspektoratu odbrane da izvrši vanrednu inspekciju, dok je Diković formirao Komisiju za utvrđivanje okolnosti nastanka vanrednog događaja, a koju predvodi brigadni general Duško Žarković.

Na mjestu nesreće nalaze se i nadležni istražni sudija i javni tužilac. Istraga je u toku.

Niski let

Prema riječima očevidaca koje prenosi Beta, vojni avion je pao u blizini pomoćnih objekata jedne kuće što je izazvalo strah mještana među kojima, kako kažu, nema povrijeđenih.

U selu su trenutno tri ekipe Hitne pomoći, a policija osigurava teren.

Očevici su rekli kako je avion nisko preletio preko sela Varna.

Avion Galeb 4 je domaći školsko-borbeni avion s turbomlaznim motorom, namijenjen za prelazno školovanje pilota. Sekundarna mu je borbena namjena za djelovanje na ciljeve na zemlji.

Izvor: Agencije