Srbija poražena od Maroka, prva pobjeda Prosinečkog na klupi BiH

Svi golovi na utakmici Srbija – Maroko postignuti su u prvom poluvremenu (Reuters)

Srbija je imala lošu uvertiru za Mundijal. Izgubila je od Maroka na Olimpijskom stadionu u Torinu rezultatom 2-1.

U 29. minuti goste je u prednost s bijele tačke doveo Hakim Ziyech, dok je za izjednačenje u 37. minuti pogodio Dušan Tadić.

Khalid Boutaib pogodio je mrežu Marka Dmitrovića i postavio konačan rezultat utakmice u 40. minuti.

Minimalna pobjeda BiH u Razgradu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u prijateljskoj utakmici na Ludogorec Areni u Razgradu slavila je protiv selekcije Bugarske s minimalnih 0:1.

Selekcija Bosne i Hercegovine povela je u 20. minuti golom Kenana Kodre, koji je pogodio na odličnu asistenciju Kolašinca.

Domaća reprezentacija također je imala dobru priliku u 25. minuti, ali je Milanov šutirao pored gola.

Bosanskohercegovački tim imao je priliku u 40. minuti kad je Kodro iz dobre situacije šutirao pored gola bugarske selekcije. Do kraja prvog dijela igre više nije bilo golova.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine imala je novu priliku u 63. minuti, ali Bičakčić na odličan centaršut Pjanića nije uspio loptu poslati u mrežu. U 74. minuti domaćin je imao šansu za postizanje gola, ali je Božikov šutirao glavom pored gola Šehića.

Domaćin je u 88. minuti ostao s igračem manje nakon što je Rajnov dobio drugi žuti karton zbog pokušaja da loptu rukom pošalje u gol.

Do kraja više nije bilo golova, te je nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine uspjela ostvariti minimalnu pobjedu u prijateljskoj utakmici.

Remi Crne Gore na Kipru

Reprezentacija Crne Gore igrala je danas u Nikoziji u prijateljskoj utakmici protiv Kipra 0:0.

Najbolju priliku da crnogorskoj selekciji donese pobjedu imao je Vladimir Jovović u 75. minuti, ali je lopta na putu do gola pogodila nekog iz odbrane Kipra i u visokom luku završila na prečki.

Priliku da se upiše u listu strijelaca imao je Stevan Jovetić u 16. minuti, ali je kiparski golman uspio zaustaviti njegov šut s 20-ak metara i izbaciti loptu u korner.

Domaćin je bio opasniji u nastavku, imao dvije veoma izgledne situacije preko Sotirijua, koji je prvi put šutirao u Milana Mijatovića, a zatim glavom pored gola.

Crna Gora u utorak u Porgorici igra prijateljski susret protiv selekcije Turske.

Bez golova je završila i utakmica između Finske i Makedonije odigrana u turskom Beleku. Makedonija je bila bolji tim u prvom poluvremenu dok su Finci preuzeli inicijativu nakon pauze. Većinom se igralo na sredini terena uz rijetke izlete prema šesnaestercima obje ekipe.