Srbija savladala Armeniju 2:0

Ljajić duplirao vodstvo Srbije (Jaroslav Pap / Tanjug)

Nogometaši Srbije savladali su reprezentaciju Armenije u dvoboju šestog kola grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

‘Orlovi’ su poveli autogolom Levona Hayrapetyana u 22. minuti, da bi u 53. minuti vodstvo povećao Adem Ljajić.

Utakmica je odigrana na novosadskom stadionu “Karađorđe” pred praznim tribinama.

Poslije skandala sa dronom protiv Albanije u Beogradu, kazne UEFA i oduzimanja bodova, “orlovi” imaju minus i više nemaju ni nadu da mogu da se domognu šampionata u Francuskoj. Reprezentacija Srbije je ujedno kažnjena i igranjem dvije utakmice pred praznim tribinama.

U drugom meču grupe I, Danska i Albanija su u Kopenhagenu igrale bez golova, što Albaniju ostavlja u trci za direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Poraz Grčke i Škotske

U grupi F reprezentacija Sjeverne Irske savladala je Farske otoke rezultatom 3:1. Grčka je izgubila od Finske 1:0, a Mađarska i Rumunija su u Budimpešti igrali neriješeno bez golova.

U dvoboju sedmog kola grupe D nogometna reprezentacija Gruzije svladala je Škotsku 1:0 (1:0).

Pobjednički pogodak za Gruzijce u 38. minuti postigao je Valeri Kazaišvili, a Škoti u 90 minuta nisu uspjeli uputiti nijedan udarac u okvir gruzijskog gola.

Pobjedom u Tbilisiju Gruzija nije ostvarila nikakav napredak na tabeli grupe D, jer je sa šest bodova ostala na petom mjestu. Vodeća je Poljska s 14 bodova, ispred Njemačke s 13 i Škotske koja je ostala na 11. Irska je četvrta s devet bodova, a posljednji Gibraltar koji nema nijedan bod.

U ostalim večerašnjim utakmicama 7. kola u grupi D Njemačka je savladala Poljsku rezultatom 3:1, dok je Gibraltar izgubio od Irske 4:0 na domaćem terenu.

Izvor: Al Jazeera i agencije