Srna nakon 15 godina odlazi iz Šahtara, PAOK nova adresa

Hrvatski internacionalac je nogometaš sa najviše nastupa u historiji Šahtara - 536, osvojio je čak 10 titula šampiona Ukrajine i Kup UEFA-e (EPA)

Hrvatski nogometaš Darijo Srna poslije 15 godina napustio je redove ukrajinskog kluba Šahtar iz Donjecka i prešao u PAOK iz grčkog Soluna, potvrdio je sportski direktor Lubos Michel, prenose agencije.

Dugogodišnji kapiten višestrukog prvaka Ukrajine u 36. godini potpisao je ugovor na jednu sezonu, sa opcijom za još jednu, uz platu od 500.000 eura.

Srna se trenutno nalazi pod 11-mjesečnom suspenzijom zbog korištenja nedozvoljenih sredstava, ali od 22. avgusta ponovo će steći pravo na nastupe.

Rekorder kluba i reprezentacije

Hrvatski internacionalac je nogometaš sa najviše nastupa u historiji Šahtara – 536, osvojio je čak 10 titula šampiona Ukrajine i Kup UEFA-e.

Vjerovalo se kako će u tom klubu završiti karijeru i kasnije preuzeti neku od funkcija, prije nego što je sve iznenadio odlaskom u Grčku.

U tom periodu nekoliko puta odbijao je ponude evropskih velikana, za njegove usluge interesirali su se Barcelona i Chelsea, ali je ostao u Šahtau sve do sada.

Bivši desni bek splitskog Hajduka rekorder je po broju mečeva i za reprezentaciju Hrvatske sa 134.

Izvor: Agencije