Štrajk glađu slavne rukometašice

Kitić kaže da želi ukazati na nepravdu koja je zadesila SD Radnički (Tanjug)

Najbolja rukometašica svijeta svih vremena Svetlana Ceca Kitić izjavila je danas da je stupila u štrajk glađu kako bi ukazala na probleme jednog od najtrofejnijih sportskih društava, beogradskog Radničkog, kojem su zbog dugovanja isključili struju.

Kitić, koja je karijeru započela u Radničkom, i sa kojim je osamdesetih godina dva puta osvajala Kup evropskih šampiona, odlučila je da se u štrajku glađu pridruži potpredsjednici SD Radnički Stanki Pejović.

Potpredsjednica društva, inače majka troje djece, već šesti dan ne odlazi kući i treći dan prima infuziju u kancelariji Radničkog – u kojoj nema grijanja.

Dvije godine i bez grijanja

“Potresena sam ovom situacijom jer je ovo društvo iznedrilo čitav niz šampiona i u kome sam ja lično napravila karijeru. Ne bih želela da ovaj naš potez deluje senzacionalistički, ali je činjenica da već dugi niz godina ćutimo u odnosu na velika sportska društva kao što su Partizan i Crvena zvezda. Svi znamo koliko je Radnički doprineo srpskom i pre toga jugoslovenskom sportu”, rekla je Kitić Tanjugu.

Slavna rukometašica je naglasila da je štrajkom glađu željela da ukaže na nepravdu koja je zadesila SD Radnički.

“Ne tražimo nikakav novac, ni otpis dugova, već samo da nam daju malo vremena kako bi sakupili sredstva i podmirili dug”, rekla je Kitić i dodala da dug Elektrodistibuciji Srbije iznosi 14,900 eura.

Kitić je apelovala na nadležne da zbog djece koja treniraju uključe struju u danima kada SD Radnički obilježava 90 godina postojanja.

Sale u kojima treniraju sportisti Radničkog ne griju se već dvije godine, a od prošle nedjelje su bez struje.

Izvor: Al Jazeera