Šuker jedini kandidat za predsjednika HNS-a

Šukerovu kandidaturu nisu podržali nogometni savezi Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske županije (Arhiva)

Aktuelni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker bit će jedini kandidat za tu dužnost na Izbornoj skupštini HNS-a, zakazanoj za 22. decembar u Zagrebu, zaključila je Izborna komisija hrvatske kuće nogometa na sjednici održanoj u utorak.

Izborna komisija utvrdila je da Šuker ispunjava sve uvjete za kandidaturu, prenosi Hina.

Njega je za predsjednika Saveza kandidirao Zagrebački nogometni savez, a podržalo ga je 17 od 20 županijskih nogometnih saveza.

Tri saveza nisu podržala predsjednika

Jedini koji nisu podržali Šukerovu kandidaturu jesu nogometni savezi Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske županije.

“Izborna komisija je utvrdila kako u Savez nije pristigla kandidatura Darija Šimića”, navodi se u saopćenju objavljenom na zvaničnom sajtu HNS-a.

U istom saopćenju navedena su i imena kandidata koji ispunjavaju uvjete za članove Izvršnog odbora HNS-a. Na spisku se nalazi 19 kandidata, od kojih će za četverogodišnji mandat biti izabrano njih 16.

Prema Statutu HNS-a, nijedan županijski nogometni savez ne može imati više od jednog člana, osim onoga iz kojeg dolazi predsjednik HNS-a, koji predsjedava i radom Izvršnog odbora.

Izvor: Agencije