Sukobi u Jemenu, devet poginulih

Pretpostavlja se da su napadači članovi terorističke organizacije Al-Kaida (AP)

Najmanje devet osoba poginulo je tijekom oružanog napada na zgradu obavještajne službe i operacije sigurnosnih snaga u glavnom gradu Jemena Sana'i, javlja Anadolija.

Prema tim podacima, grupa naoružanih osoba, čiji identitet još nije poznat, napala je vojnike koji su čuvali stražu ispred zgrade obavještajne službe u blizini predsjedničke palače.

Tijekom napada poginula su najmanje četiri vojnika i tri napadača.

Pretpostavlja se da su napadači članovi organizacije Al-Kaida.

Nakon napada pucnjava

Novinskoj agenciji AFP dužnosnik jemenskih sigurnosnih službi, pak, rekao je kako je poginulo pet čuvara, prenosi Fena.

Prema riječima ovog dužnosnika, “naoružani ljudi su napali na kontrolni punkt čuvara predsjedničke palače u Sana'i i ubili pet vojnika te zarobili druge”.

Jemenski predsjednik nije bio prisutan u trenutku napada.

Nakon napada je uslijedila pucnjava između napadača i predsjedničke straže koja je trajala više od 20 minuta, rekli su očevici, a priopćili sigurnosni izvori.

Vojska pokrenula operaciju

U četvrtak navečer su snage sigurnosti u pucnjavi kod predsjedničke palače ubile Mohammeda Saeeda al-Shabwanija, “jednog od najopasnijeg i najtraženijeg pripadnika Al-Kaide”, rekao je glasnogovornik Visokog odbora za sigurnost.

Ove višestruke pucnjave u Sana'i dolaze nakon što je 29. travnja vojska pokrenula veliku operaciju da bi istjerala Al-Kaidu iz njezinih uporišta u pokrajinama Shabwah i Abyan (na jugu).

S druge strane, jemenska novinska agencija SABA objavila je da je u operaciji sigurnosnih snaga u Jemenu ubijen terorist iz Saudijske Arabije po imenu Turki Abdurrahman i stručnjak za eksploziv Timur Ed-Dagistanli, prenosi Anadolija.

Izvor: Agencije