Sušić ima obrise tima za meč sa Argentinom

Meksikanci su sretni što je susret s BiH bio samo pripremna utakmica (AP)

Piše: Ivica Puljić

Spektakl: 61.000 gledatelja, odlična utakmica, sjajna pobjeda nogometaša BiH. Jedan, ali vrijedan gol je pao u 41. minuti. Salihović je našao Hajrovića, koji hladnokrvno ubacuje u mrežu. Vidjeli smo dosta prilika na obje strane i sjajne obrane najboljeg igrača utakmice – vratara Asmira Begovića.

„Utakmica je bila super, kao i atmosfera. Meksiko je jako dobra ekipa. Super smo odigrali posljednje dvije utakmice. Dosta igrača je dobilo priliku da igra. Svaki dan smo sve više spremni za Brazil, a ovo je bio veliki korak ka tom cilju“, rekao je Begović nakon utakmice.

Golmana Begovića hvalio je i Javier Hernandez Chicharito, igrač Meksika, rekavši kako je sretan što je susret s BiH bila samo pripremna utakmica.

„Ovo je dio nogometa. Dobro je što ovo nije Svjetsko prvenstvo i da je do ovog negativnog rezultata došlo prije početka prvenstva“, ocijenio je Hernandez.

Izbornik bh. reprezentacije Safet Sušić blizu je odabira tima za prvi susret, koji se u Brazilu igra 15. lipnja protiv Argentine.

„Kod nas nema puno dilema. Ako svaki od vas da sada pogađa ekipu, devet imena će pogoditi. Uvijek jedna-dvije dileme postoje za ta dva mjesta. Ima još vremena. Nema razloga da žurimo“, rekao je Sušić novinarima.

Lakša ozljeda Šunjića

Protiv Meksika lakše je ozlijeđen Toni Šunjić, no ozbiljniju ozljedu ima Ermin Bičakčić.

„Moram priznati da sve ide izvanredno. Bilo je planirano da bude četiri sedmice izvan terena, ali zahvaljujući dobrom radu medicinskog tima mislim da smo uspjeli barem za sedam dana napraviti brži oporavak“, konstatira dr. Reuf Karabeg.

Igrači su nakon utakmice u Chicagu bili umorni, zadovoljni, ali i oprezni.

„Idemo pozitivno u Brazil, sa samopouzdanjem, ali s ovom igrom moramo nastaviti i na Svjetskom prvenstvu“, kaže Miralem Pjanić.

Bh. reprezentacija spremna putuje u Brazil, gdje će igrati još jednu prijateljsku utakmicu i to protiv druge ekipe Santosa, nakon čega će i izborniku Sušiću biti mnogo toga jasnije.

Čini se da navijači BiH mogu biti iznimno zadovoljni onim što su igrači pokazali u dvije utakmice u St. Louisu i Chicagu.

Izvor: Al Jazeera