Oglasi

Suspenzija za Karabatiće i još pet rukometaša

Ukoliko budu proglašeni krivim za lažiranje utakmice, rukometaši riskiraju zatvorske kazne do pet godina.
Braća Karabatić i ostali su navodno učestvovali u lažiranju rezultata utakmice između Montpellier a i Cesson-Sevignea AFP/ Getty

Francuski olimpijski prvak Nikola Karabatić i njegov brat Luka u grupi su od sedam rukometaša suspendiranih na šest utakmica zbog nelegalnog klađenja.

Francuska rukometna liga objavila je u utorak navečer da su braća Karabatić, Mladen Bojinović, Samuel Honrubia, Dragan Gajić, Primož Prost i Issam Tej proglašeni krivim za "direktno ili indirektno stavljanje opklada na rezultat utakmice".

Spomenuti rukometaši, u to vrijeme svi članovi Montpelliera, bili su pod formalnom istragom od oktobra, pod optužbom za prevaru i namještanje utakmica.

Oni su negirali bilo kakve zloupotrebe.

Većina opklada

Prema riječima tužioca, ukupno je 87.800 eura uplaćeno na klađenje prvoligaške utakmice između Montpelliera i Cesson-Sevignea u maju prošle godine.

Većina opklada uplaćena je otprilike u isto doba dana, a 99,94 posto su "tipovale" su da će Cesson-Sevigne voditi na poluvremenu.

Ukoliko budu proglašeni krivim za lažiranje utakmice, rukometaši riskiraju zatvorske kazne do pet godina, kao i novčanu od 75.000 eura.

Izvor: Agencije