Šustar za nastavak pomoći bh. Hrvatima

Hrvatski ministar najavio je i nastavak podrške Hrvatima u BiH u području obrazovanja (Al Jazeera)

Hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta u tehničkom mandatu Predrag Šustar najavio je nastavak potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini i reformi obrazovanja te kandidiranju projekata koji bi se financirali iz europskih fondova.

Šustar je takvo obećanje dao tokom posjeta Međugorju, Čitluku i Mostaru.

“Motiv nam je što bolje korištenje europskih fondova, ali i davanje potpore pripremi BiH, posebno naših Hrvata ovdje, za ulazak u Europsku uniju”, rekao je Šustar.

Istovremeno je izrazio zadovoljstvo zbog formiranja novog povjerenstva za reformu obrazovanja u Hrvatskoj, kojem su na čelu Dijana Vican i Matko Glunčić, a koje može iskoristiti iskustva u reformi obrazovanja koje je počelo i u BiH.

Hrvatska će koristiti bh. iskustva

“Također bih rekao da to treba biti dvosmjeran proces da vidimo na koji način možemo, primjerice u reformi strukovnog obrazovanja, biti na tragu onoga što ste vi ovdje pokušali jer nam to iskustvo može biti itekako dragocjeno”, dodao je Šustar.

Najavio je i nastavak potpore Hrvatima u BiH u području obrazovanja.

Za boravka u Čitluku ministar Šustar je razgovarao s općinskim čelnicima, te obišao Srednju školu i župu Gradina. Posjetio je u popodnevnim satima i Međugorje.

Šustar bi u petak trebao razgovarati s predstavnicima obrazovnih vlasti Hrvata u BiH, te Sveučilišta u Mostaru koje se financira i sredstvima hrvatske Vlade.

Izvor: Agencije