Svetozaru Maroviću godina zatvora više

Svetozar Marović je osuđen na tri godine i deset mjeseci zatvora zbog korupcije (EPA)

Viši sud u crnogorskoj prijestolnici Podgorici je novčanu kaznu bivšem funkcioneru Demokratske partije socijalista Svetozaru Maroviću zamijenio zatvorskom, jer je istekao rok za plaćanje kazne, javljaju agencije pozivajući se na crnogorske medijie.

Kako nezvanično saznaje Radiotelevizija Crne Gore, Marović u zatvoru provesti godinu više.

Marović je bio dužan do 1. juna uplatiti novčanu kaznu u iznosu od 100.000 eura.

Iz RTCG-a podsjeća kako je Maroviću kazna izrečena zbog počinjenih krivičnih djela, i to dva produžena krivična djela zloupotrebe službenog položaja putem podstrekivanja, izvršena na organiziran način, i produženog krivičnog djela prevare, izvršenog na organiziran način.

Oštetio Opštinu Budva

Marović je ranije tužiteljima priznao kako je bio šef organizirane kriminalne grupe koja je oštetila budžet Opštine Budva za više desetina miliona eura, napominje RTCG.

Bivši funkcioner DPS-a i nekadašnji predsjednik Savezne Republike Jugoslavije priznao je Tužilaštvu kako je bio na čelu kriminalne grupe koja je u projektima “Jaz”, “TC Plaza”, “Kopirajt”, “Krapina, “VTE”, “Bulevar” i “Prijevor” nanijela višemilionsku štetu opštinskom budžetu.

Na početku istrage kategorično je negirao krivicu, ali je nakon nekog vremena prihvatio navode Tužilaštva da je bio vođa kriminalne grupe, koju su činili bivši čelnici opštine Budva i njihovi saradnici, a koja je nezakonitim radnjama nanijela višemilionsku štetu opštinskom budžetu.

Izvor: Agencije