Svindalu Mali kristalni globus u spustu

Uoči završnice Svjetskog kupa Svindal vodi i u ukupnom poretku (EPA)

Austrijanac Matthias Mayer pobijedio je u posljednjem spustu sezone koji se u završnici Svjetskog kupa u alpskom skijanju vozio u švicarskom Lenzerheideu, što mu je prvo slavlje nakon zlatne olimpijske medalje koju je u istoj disciplini osvojio u Sočiju prije otprilike mjesec.

Mayer je bio brži od Talijana Christofa Innerhofera i Amerikanca Teda Ligetyja, izjednačenih na drugoj poziciji, a njihov zaostatak za pobjednikom iznosio je 11 stotinki.

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal, koji je i prije starta osigurao Mali kristalni globus u spustu, drugu godinu zaredom, završio je utrku na petom mjestu.

Taj mu je rezultat omogućio 41 bod prednosti u ukupnom poretku ispred Austrijanca Marcela Hirschera koji ne vozi spust, ali je jedan od favorita u veleslalomu i slalomu koji su na rasporedu idućeg vikenda.

Iza Svindala su u spustaškom poretku ostali Austrijanac Hannes Reichelt i Kanađanin Erik Guay.

Pobjednica Gut, Mali kristalni globus za Hoefl-Riesch

Među skijašicama, Njemica Maria Hoefl-Riesch je, unatoč padu u današnjoj utrci, osvojila Mali kristalni globus u spustu, dok je pobjeda pripala domaćoj skijašici Lari Gut.

Za Gut je ovo šesta pobjeda ove sezone, a iza sebe je ostavila Austrijanku Elisabeth Goergl (pet stotinki zaostatka) i svoju sunarodnjakinju Fraenzi Aufdenblatten (57 stotinki).

Austrijanka Anna Fenninger, jedina koja je ugrožavala Mariju Hoefl-Riesch u borbi za Mali kristalni globus u spustu, utrku je završila na šestom mjestu, a u ukupnom poretku skijašica ima prednost od 11 bodova ispred Njemice tri utrke prije kraja sezone.

Izvor: Agencije