Svjetska vaterpolo liga: Srbija – Hrvatska u finalu

Sukno (Hrvatska) i Gocić (Srbija): Novi sudar vaterpolista Srbije i Hrvatske (EPA)

Muške vaterpolo reprezentacije Hrvatske i Srbije igrat će u finalu Svjetske lige, nakon što su u subotu u polufinalnim duelima u Bergamu savladali Sjedinjene Američke Države, odnosno Brazil, prenose agencije.

Hrvatski vaterpolisti u polufinalu su pobijedili selekciju SAD-a sa 11:6 (2:2, 3:2, 2:0, 4:2).

Izabranici Ivice Tucka su Amerikance “slomili” pred kraj druge i tokom treće četvrtine, kada nisu primili gol, a postigli su tri, te stekli veliko vodstvo od 7:4, koje nisu ispustili do kraja utakmice.

U redovima Hrvatske po dva pogotka zabilježili su Sandro Sukno, Maro Joković i Antonio Petković, a po jednom su strijelci bili Paulo Obradović, Antonio Šetka, Damir Burić, Luka Bukić i Ante Vukičević.

Amerikance je prevodio Tony Azevedo sa dva gola.

Karta za Rio

Nešto ranije je vaterpolo reprezentacija Srbije izborila meč za titulu najboljeg u Svjetskoj ligi, pobijedivši selekciju Brazila sa 13:6 (4:3, 1:1, 5:2, 3:3).

Ekipa Dejana Savića u nedjelju će u finalu imati priliku odbraniti trofej osvojen prošle godine u Dubaiju.

Vaterpolisti Srbije protivnika su nadigrali u trećoj dionici, koju su dobili rezultatom 5:2, kada su se u napadu razigrali Andrija Prlainović i Duško Pijetlović.

Peterica igrača Srbije postigli su po dva gola – Dušan Mandić, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Filip Filipović i Stefan Mitrović, dok su po jedan pogodak upisali Živko Gocić, Sava Ranđelović i Andrija Prlainović.

Finale se igra u nedjelju u 20 sati.

Pobjednik Svjetske lige će obezbijediti direktan plasman na Olimpijske igre naredne godine u Rio de Janeiru, a Hrvatska je bila pobjednik ovog takmičenja 2012. godine.

Izvor: Agencije