Oglasi

Tande preuzeo vodstvo na Turneji četiri skakaonice

U Innsbrucku je održana samo jedna serija takmičenja, koja je zbog stalnih promjena vjetra često prekidana.
Mladom Norvežaninu bila je to druga pobjeda na Novogodišnjoj turneji, a ukupno treća u karijeriEPA

Norvežanin Daniel-Andre Tande pobjednik je natjecanja skijaša skakača u Innsbrucku, trećoj postaji novogodišnje Turneje četiri skakaonice i uoči posljednjeg natjecanja u Bischofshofenu preuzeo je vodstvo u poretku.

Tom pobjedom Tande je ujedno preuzeo i ukupno vodstvo u Svjetskom kupu.

Zbog jakog vjetra u Innsbrucku je održana samo jedna serija, koja je zbog stalnih promjena vjetra često prekidana, pa je trajala sat i 35 minuta.

U teškim uvjetima najbolje se snašao Tande, koji je pobijedio skokom od 128,5 metara sakupivši 125,7 bodova.

Mladom Norvežaninu bila je to druga pobjeda na Novogodišnjoj turneji nakon što je u nedjelju pobijedio u Garmisch-Partenkirchenu, a ukupno treća u karijeri. Prvu je ostvario u Klingenthalu u studenom 2015. godine.

Drugo mjesto sa 123,1 bodom (133 metra) osvojio je njegov sunarodnjak Robert Johansson, koji dosad u karijeri nije imao nijedan plasman među 10 najboljih.

Loši rezultati braće Prevc

Za iznenađenje se pobrinuo i Rus Jevgenij Klimov, osvojivši treće mjesto sa 119,1 bodom (127 metara), izborivši prvo postolje u karijeri.

Četvrto mjesto osvojio je dosadašnji lider na Novogodišnjoj turneji Poljak Kamil Stoch (117,4 bodova, 120,5 metara), dok je Austrijanac Stefan Kraft kompromitirao izglede za ukupnu pobjedu osvojivši tek 18. mjesto.

Branitelj naslova pobjednika Novogodišnje turneje i Svjetskog kupa Slovenac Peter Prevc maratonsku prvu seriju završio je na 19. mjestu (103 boda, 114 metara), dok je njegov brat i dosadašnji lider u Svjetskom kupu Domen Prevc bio tek 25. (100,4 bodova, 112,5 metara).

Nakon tri postaje Novogodišnje turneje Tande vodi sa 710,3 bodova, drugi je Stoch sa 708,6 bodova, a treći je Kraft sa 693,7 bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Tande vodi sa 632 boda, Domen Prevc je drugi s 596 bodova, a treći je Stoch s 533 boda.

Posljednja postaja Turneje četiri skakaonice jest Bischofshofen, a natjecanje je na programu u petak.

Izvor: Agencije