Ted Cruz ipak podržao Donalda Trumpa

Senator iz Teksasa Ted Cruz bio je posljednji konkurent Donalda Trumpa za predsjedničkog kandidata republikanaca (Reuters)

Američki senator Ted Cruz podržao je republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a, uz obrazloženje da je Donald Trump jedini kandidat koji može spriječiti ulazak demokratske kandidatkinje Hillary Clinton u Bijelu kuću 8. studenog.

“Prije godinu dana sam obećao da ću podržati republikanskog kandidata i ispoštovati ću to obećanje. Ukoliko ne želite vidjeti Hillary Clinton na mjestu predsjednika, ja vam savjetujem da glasujete za njega”, rekao je bivši kandidat za predsjedničku nominaciju republikanaca.

Cruz, senator iz Teksasa, bio je posljednji Trumpov konkurent za kandidata republikanaca na predsjedničkim izborima.

Obama poručio Hillary: Budi svoja

Američki predsjednik Barack Obama savjetovao je Hillary Clinton pred debatu s Trumpom da “bude svoja i objasni što je motivira”.

U izjavi za ABC News, on je rekao da je Hillary Clinton “motivirana dubokom željom da stvari budu bolje za ljude”.

“Upoznao sam Hillary i vidio sam kako radi u dobrim i u lošim vremenima. Ona se kandidirala iz pravih razloga”, kazao je Obama i istaknuo da u američkoj povijesti nijedna žena nije izabrana za predsjednika, tako da je na Hillary Clinton da “probije granice”.

Demokratski i republikanski kandidat za predsjednika SAD-a u ponedeljak će se sučeliti na prvoj televizijskoj debati, koja će najverojatnije biti najgledanija u američkoj predsjedničkoj povijesti.

Debata može ‘prelomiti’ birače

Smatra se da bi ova prva debata mogla biti od ključnog značaja i “prelomiti” odluku birača.

Trumpu su pomoćnici savjetovali da tijekom debate ostane pribran i da ne dozvoli Hillary Clinton da ga isprovocira pitanjima u vezi s njegovim biznisom, bogatstvom ili kontroverznim izjavama o manjinama.

“Ne smije dozvoliti da mu se Hillary podvuče pod kožu”, rekao je Newt Gingrich, jedan od Trumpovih savjetnika.

Zasad nisu procurile informacije o tome na koji način Hillary Clinton namjerava provocirati Trumpa tijekom debate.

Izvor: Agencije