Tek drugi domaći poraz Warriorsa

John Wall je ostao 'kratak' samo za jedan skok od triple-doublea (AP)

Hrvatski košarkaški reprezentativac Damjan Rudež protiv Toronto Raptorsa nije uspio ponoviti sjajnu šutersku večer otprije dva dana kada je sa 18 koševa predvodio svoje Indiana Pacerse do pobjede kod Orlando Magica, te je u domaćem porazu svoje momčadi (91:104) protiv vodećeg sastava skupine Atlantic postigao je pet poena uz šut iz igre 2-5.

Gosti iz Toronta preuzeli su kontrolu rezultata u drugoj četvrtini te više nisu dopustili Pacersima povratak u igru.

Najbolji u redovima Raptorsa bio je DeMar DeRozan s 24 poena, dok je strijelce Pacersa predvodio Rodney Stuckey s 22 ubačaja.

Rudež je na terenu proveo 16 minuta te je uz pet poena ostvario dvije asistencije i jedan skok.

Indiana se s omjerom pobjeda i poraza 16-31 nalazi na 12. mjestu Istočne konferencije s tri pobjede manje i dvije utakmice više odigrane od osmih Charlotte Hornetsa, koji drže posljednje mjesto koje vodi u doigravanje, dok je Toronto treći na Istoku s omjerom 30-15.

Derbi večeri Bullsima

U derbiju večeri Chicago Bullsi su kao gosti nadigrali vodeći sastav lige Golden State Warriorse sa 113:111 nakon produžetka, nanijevši im tek sedmi ovosezonski poraz.

Pobjednički koš za Bullse postigao je Derrick Rose, koji je 8.4 sekunde prije kraja produžetka pogodio sa sedam metara preko ruke Klaya Thompsona za 113:111.

U posljednjem napadu domaćih upravo se Thompson izborio za dobru poziciju, ali je promašio “floater” s četiri metra kojim bi odveo utakmicu u drugi produžetak.

Bio je ovo tek drugi domaći poraz Warriorsa ove sezone, a prvi nakon niza od 19 pobjeda.

Rose je utakmicu okončao s 30 poena za Bullse, ali je imao samo jednu asistenciju uz čak 11 izgubljenih lopti. Pau Gasol je dodao 18 poena i 16 skokova za pobjednike, dok su kod Warriorsa najbolji bili Thompson s 30 ubačaja i 10 skokova te David Lee s 24 pogotka, devet skokova i šest asistencija.

Memphis Grizzliesi učvrstili su se na vodećem mjestu skupine Southwest 109:90 gostujućom pobjedom protiv Dallas Mavericksa.

Zach Randolph je s 22 poena i 10 skokova bio najbolji kod Grizzliesa, dok Chandler Parsons i Monta Ellis s po 19 ubačaja nisu uspjeli spriječiti treći uzastopni poraz Mavsa, što je najduži gubitnički niz te momčadi ove sezone.

Cleveland Cavaliersi ostvarili su sedmu pobjedu zaredom, svladavši kao gosti Detroit Pistonse sa 103:95.

Odlični su u redovima Cavsa bili Kyrie Irving s 38 i LeBron James s 32 pogotka, što je bilo previše za Pistonse kod kojih su najbolji bili DJ Augistin s 19 ubačaja te Greg Monroe sa 17 poena i 12 skokova i Andre Drummond s 12 poena i 17 skokova.

Odlična igra Walla

Druga momčad Istoka Washington Wizardsi kao gosti su svladali Los Angeles Lakerse s 98:92 uz sjajnu partiju njihova razigravača Johna Walla. Iako mu je bio upitan nastup zbog ozljede Ahilove tetive, Wall je ostao samo za jedan skok “kratak” od triple-doublea. Susret je završio s 21 pogotkom, 13 asistencija i devet skokova.

Kod Lakersa, koji su početkom drugog poluvremena vodili sa 63:47, utakmicu karijere odigrao je Wayne Ellington, koji se zaustavio na 28 poena, ali čak 20 je postigao u prvom poluvremenu.

Ujednačeni napad Milwaukee Bucksa omogućio im je 109:102 gostujuću pobjedu protiv prošlogodišnjih finalista Miami Heata.

Za treću ovosezonsku pobjedu Bucksa protiv Heata u isto toliko utakmica najzaslužniji su bili Brandon Knight i Khris Middleton s po 17 ubačaja, dok je Chris Bosh s 26 poena bio najefikasniji u redovima Heata.

Rezultati: Indiana – Toronto 91:104, Detroit – Cleveland 95:103, Miami – Milwaukee 102:109, Dallas – Memphis 90:109, Golden State – Chicago 111:113 (produžetak) i LA Lakers – Washington 92:98.

Izvor: Agencije