Terim više nije selektor Turske

Terimu je ovo bio treći mandat na klupi Turske (EPA)

Fatih Terim od srijede više nije selektor turske nogometne reprezentacije, a Nogometni savez Turske (TFF) je u saopćenju naveo kako su razlog „nenogometni problemi“ selektora, prenose agencije.

„Neki s nogometom nepovezani problemi opterećuju našeg selektora Fatiha Terima i zato smo se dogovorili kako bi zdravije za obje strane bilo kada bismo se razišli“, objavio je TFF.

Prije dvije sedmice Terim je bio umiješan u tučnjavu u jednom restoranu u ljetovalištu Alacatiju.

Na snimkama nadzornih kamera vidi se njegova svađa s vlasnikom restorana, a turski mediji navode kako je Terim sa svojim društvom u kojemu su bili i njegovi zetovi povrijedio pet osoba.

Kvalifikacije za Rusiju

Terimu je ovo bio treći mandat na klupi Turske. Prvi je put vodio nacionalni tim od 1993. do 1996. godine, drugi put od ljeta 2005. do oktobra 2009, a treći put od augusta 2013. do danas.

Turska se nalazi u grupi I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se održati naredne godine u Rusiji, a u istoj grupi je i Hrvatska. Nakon šest kola Hrvatska je vodeća sa 13 bodova, koliko ima i drugi Island, dok je Turska treća sa 11 bodova, koliko ima i četvrta Ukrajina.

Hrvatska i Turska su prošlog septembra u Zagrebu igrale 1:1, a ponovo će se sastati 5. septembra u Eskisehiru.

Izvor: Agencije