Terzić na Kopaoniku brusi formu za London

Terzić: Posebno emotivno stanje pred važan nastup (EPA)

Svjetsko atletsko prvenstvo u Londonu počinje 4. augusta, a već prvog dana nastupit će reprezentativka Srbije Amela Terzić koja će trčati na 1.500 metara.

U razgovoru za Al Jazeeru kaže kako su pripreme bile dobre i kvalitetne, dok na upit kako se osjeća pred nastup na SP-u u britanskoj prijestolnici kaže:

„Mislim da je najteže pitanje kada pitate nekoga sportistu pred neki važan i veliki nastup kako se oseća zato što smo uvek u nekom posebnom emotivnom stanju zbog toga što nas očekuje veliko takmičenje, a to je Svetsko prvenstvo gde se sastaje preko 200 zemalja“, ističe ova takmičarka.

Prvog dana SP-a nastupa u kvalifikacijama.

„Imaću više krugova do samoga finala. Nadam se da ću prvo uspeti u prvom krugu dobro da istrčim, a videćemo kako će biti posle toga. Dobro se osećam zato što sam dosta radila da bi uopšte ispunila normu i otišla na SP“, govori Terzić.

Sparing partner iz Partizana

Razgovarali smo krajem sedmice kada je bila na pripremama na Kopaoniku. 

„Pripreme teku sve po planu, mada je sada na Kopaoniku malo zahladnelo. Sa 38 stepeni, koliko je bilo kada sam bila u Novom Pazaru, ovde sam došla na osam stepeni. Malo je na početku bilo nezgodno, no sada je super, odlično vreme.“

Na ovoj planini dobila je i „sparing partnera“.

„Imam sparing partnera Nikolu Raičevića koji je došao ovde iz Partizana kako bi sparingovao u treningu i radimo punom parom“, dodaje naša sagovornica.

Prvog dana augusta Terzić sa ekipom polazi u London.

„U petak (4. august) mi je prva trka. Imaćemo tri grupe, videćemo kako koje prolaze, zato što zaista ima dosta atletičarki koje učestvuju, tako da će imati više grupa. Nadam se da ću imati malo više sreće sa grupom i kako krene grupa, tako ću i ja za grupom i videću kako ću da se snađem.“

Taktička trka

Kada se obazre na sezonu iza sebe, atletičkarki iz Srbije prvi cilj je bila upravo norma za London.

„Ne idem na ovakva takmičenja sa najboljim rezultatom, zato što meni je uvek cilj samo bio da ispunim normu i onda da se spremim na Svetsko prvenstvo, dok su drugi uvek jurili lične rekorde pred sami odlazak na SP“, navodi ona.

Da li će sada ići na lični rekord?

„Na takvim takmičenjima se trči većinom taktički, teško je juriti ličnjake na njima iako sam ja do sada ličnjake trčala na velikim takmičenjima.“

Poslije SP-a najvjerovatnije će otputovati u Kinu.

„Tamo ću imati Olimpijske trke univerziteta, odnosno Univerzijadu, a posle ću imati još jednu trku gde ću trčati za reprezentaciju Balkana“, dodaje Terzić i ističe kako joj veliku podršku na napornim pripremama i velikim takmičenjima daje njen tim.

Izvor: Al Jazeera