Thaci pozvan na samit Evropska unija – zapadni Balkan

Hashim Thaci, Federica Mogherini, Aleksandar Vučić
Bodo Weber smatra da je tim Federice Mogherini neodgovorno odvukao dijalog u spor o razmjeni teritorija i taksi (Al Jazeera)

Predsjednik Kosova Hashim Thaci dobio je poziv od Europske unije i Bugarske da sudjeluje na summitu EU – zapadni Balkan u Sofiji, koji će biti održan 17. svibnja, prenio je prištinski Ekspres.

Kako list prenosi, Thaci je poziv dobio od Unije i od Bugarske, kao predsjedavajuće EU-a, a potpisali su ga predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker i premijer Bugarske Bojko Borisov.

Haradinaj na Bečkom forumu

Kako se navodi, ranije se spominjalo da će na summitu sudjelovati premijer Kosova Ramush Haradinaj, međutim, njegov savjetnik Avni Arifi rekao je da će Haradinaj sudjelovati samo na Bečkom ekonomskom forumu, koji će biti održan 18. svibnja, također u Sofiji.

Haradinaj će sudjelovati na Bečkom forumu u Sofiji, “koji je na izvjestan način nastavak summita”, kazao je Arifi, kako prenosi Tanjug.

List navodi da je Thaci pozvan zbog dijaloga s Beogradom, budući da će na summitu Srbiju predstavljati predsjednik Aleksandar Vučić.

Izvor: Agencije