Thompson: Igrači su me molili da dođem

Perković kaže kako su igrači nabrajali pjesme koje žele čuti te da bi otpjevao sve što bi igrači od njega tražili (Reuters)

Hrvatski pjevač Marko Perković Thompson izjavio je za RTL kako je na dočeku hrvatskih nogometnih reprezentativaca nakon izborenog drugogo mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nastupio zato što su ga igrači zamolili da dođe te da će nastupiti svaki put kad ga pozovu.

Pojavljivanje pjevača kojeg prate kontroverze zbog tekstova pjesama i stavova u autobusu kojim su “Vatreni” nakon višesatne vožnje od zagrebačke zračne luke do središta Zagreba i njegov nastup na središnjem slavlju na Trgu bana Jelačića, izazvali su polemike u dijelu hrvatskih, regionalnih i svjetskih medija.

“Izbornik [Zlatko] Dalić i [Luka] Modrić su me zvali i rekli da je to njihova želja da ja dođem u autobus i putujem s njima do Trga bana Jelačića. Pitao sam ih: ‘Jeste li sigurni?’ Rekli su: ‘Da, molim te dođi’. Znam da ima tih nekih negativnosti, ali ovo nije vrijeme za negativnost”, kazao je Perković za RTL.

Thompson: Dostojanstvo i emocije

Komentirao je negativne kritike koje su dolazile i od političara koji su ga nazvali “fašističkim smećem”.

“Mislim da to govori sve o njima svako ima pravo na izjavu, komentar, ali nema pravo vrijeđati”, kazao je Perković.

Kaže kako su mu igrači nabrajali pjesme koje žele čuti te da je bilo više prostora otpjevao bi sve što bi igrači od njega tražili, pa i “Bojnu Čavoglave” koja počinje ustaškim pozdravom “za dom – spremni”.

Perković, koji je dan kasnije nastupio i u Varaždinu na dočeku izbornika Zlatka Dalića, kaže kako nije bilo strahova od fašističkih pozdrava i povika.

“Ni na kraj pameti mi to nije bilo. Nikada naši navijači nisu to radili, vidjeli ste koliko je tu dostojanstvo, emocija”, kazao je Perković.

Nastup na dočeku selektora Dalića

Tisuće Varaždinaca dočekale su Zlatka Dalića i članove njegova stručnog stožera na Kapucinskom trgu dan nakon dočeka u Zagrebu.

Dalić je pozdravio navijače i zahvalio im, a na pozornici se nakon njega pojavio i Marko Perković Thompson.

Dan ranije, srebrne hrvatske nogometaše u Zagrebu je, prema procjenama, na ulicama dočekalo pola milijuna ljudi.

Izvor: Agencije