Tim LeBrona Jamesa pobjednik 67. All star utakmice

LeBron James je treći put u karijeri proglašen za najkorisnijeg igrača All star meča (EPA)

Prva NBA All star utakmica u kojoj su, umesto najboljih igrača Istoka i Zapada, dvojica kapitena, koje su izabrali navijači, sastavljali svoje timove od igrača iz obe konferencije završena je pobedom ekipe LeBrona Jamesa, koja je savladala tim Stephena Curryja sa148:145.

Košarkaš Cleveland Cavaliersa LeBron James treći put u karijeri proglašen je za najkorisnijeg igrača All star meča sa 29 poena, deset skokova i osam asistencija, uz šut iz igre od 70 odsto.

Jamesu je ovo bio 14. uzastopni nastup na meču svih zvezda, čime je postao rekorder NBA lige.

Iako odigran u drugačijem formatu, 67. susret najboljih američkih košarkaša pružio je gledaocima u Los Angelesu dosta uzbuđenja i neizvesnosti.

Preokret u posljednjoj minuti

Tim Stepha Curryja (Golden State Warriors) gotovo sve vreme utakmice je vodio, u poslednjoj četvrtini čak i sa 13 poena razlike, ali je ekipa LeBrona Jamesa uspela da nadoknadi zaostatak i da praktično u poslednjem minutu pređe u vođstvo, koje je zadržala do kraja.

U pobedničkom timu, pored LeBrona, najefikasniji su bili Durant (19 poena), George (16), Drummond i Beal (14), Irving (13), Davis (12), Westbrook i Walker (11 poena).

Najefikasniji u poraženom timu bili su Lillard i DeRozan (21 poen), Embiid (19), Towns (17), Antetokounmpo (16), Thompson (15), Curry (11 poena).

Trener tima LeBrona Jamesa bio je Mike D’Antoni iz Houston Rocketsa, dok je za ekipu Stephena Curryja bio zadužen Dwan Casey iz Toronto Raptorsa.

Izvor: Agencije