Tina Maze i Kjetil Jansrud najbrži u spustu

Za 31-godišnju Tinu Maze je ovo druga pobjeda ove sezone i 25. u karijeri (USA Today)

Slovenska skijašica Tina Maze pobijedila je u petak na utrci spusta Svjetskog kupa u kanadskom Lake Louiseu, s vremenom minuta i 50.98 sekundi, te preuzela vodstvo u generalnom poretku, prenose agencije.

Dvostruka olimpijska pobjednica najbolje je odradila zahtjevan spust i pobijedila sa 45 stotinki prednosti ispred Austrijanke Anna Fenninger, dok je treća bila Tina Weirather iz Lihtenštajna (+0,51).

Za 31-godišnju Maze je ovo druga pobjeda ove sezone i 25. u karijeri.

Nakon višemjesečne pauze zbog povrede, na stazu se vratila američka zvijezda Lindsey Vonn, koja je za Maze zaostala 85 stotinki i zauzela osmo mjesto.

Vonn je u Lake Louiseu do sada zabilježila čak 14 pobjeda.

U ukupnom poretku vodi Maze sa 288 bodova, Austrijanka Kathrin Zettel je druga sa 250, a Amerikanka Michaela Shiffrin treća sa 209 bodova.

U subotu se u Lake Louiseu vozi još jedan spust, a u nedjelju superveleslalom.

Slavlje Jansruda

Spust su nešto ranije u petak vozili skijaši u Beaver Creeku, gdje je najbolji bio Norvežanin Kjetil Jansrud s rezultatom 1:40.17.

Ovo je za norveškog skijaša treća uzastopna pobjeda, nakon što je slavio na spustu i superveleslalomu u kanadskom Lake Louiseu.

Jansrud je osvojio utrku sa 54 stotinke bržim vremenom od Švicarca Beata Feuza, dok je trećeplasirani Amerikanac Steven Nyman zaostao 56 stotinki.

Norvežanin sa šestom pobjedom u karijeri vodi u ukupnom poretku sa 316 bodova, a Austrijanac Marcel Hirscher ima 180, dok je treći Italijan Dominik Paris sa 160 bodova.

U subotu se u Beaver Creeku vozi superveleslalom.

Izvor: Agencije