Tina Weirather najbolja i u Val d'Isereu

U muškom veleslalomu pobijedio je Marcel Hirscher, drugi je bio Alexis Pinturault, a treći Ted Ligety (Reuters)

Skijašica iz Lihtenštajna Tina Weirather pobjednica je veleslaloma za Svjetski kup voženog u Val d'Isereu u nedjelju.

Weirather je do pobjede, kojom je učvrstila vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, stigla sa 73 stotinke prednosti u odnosu na drugu Švicarku Laru Gut, dok je treće mjesto zauzela Šveđanka Maria Pietilae-Holmner, sa 95 stotinki slabijim vremenom od Weirather.

Weirather sada u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa ima 595 bodova, 27 bodova više od druge Gut, te 60 bodova više od treće, Njemice Marije Hoefl-Riesch.

U redoslijedu veleslalomašica vodi Šveđanka Jessica Lindell-Vikarby sa 252 boda, Weirather je druga sa 205 bodova, a treća Pietilae-Holmner ima 186 bodova.

Kostelić izletio

Austrijski skijaš Marcel Hirscher pobijedio je u utrci veleslaloma za Svjetski kup u Alta Badiji u nedjelju.

Drugo mjesto osvojio je Francuz Alexis Pinturault, koji je imao 35 stotinki zaostatka, a treći je bio Amerikanac Ted Ligety, kojemu je do pobjede nedostajalo 58 stotih dijelova sekunde.

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić nije uspio završiti drugu vožnju; izletio je sa staze, ali se brzo pridigao na skije i pritom nije ozlijeđen.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 530 bodova, a slijede Austrijanac Marcel Hirscher sa 435 bodova te Amerikanac Ted Ligety sa 329 bodova, dok je Ivica Kostelić na 37. mjestu sa 99 bodova.

Izvor: Agencije