Todorić je najbogatiji na Zapadnom Balkanu

Imovina Ivice Todorića, vlasnika Agrokora, procijenjena je na 581 milijun eura (Al Jazeera)

Prema istraživaju magazina The Forbes najbogatija osoba na Balkanu je hrvatski biznismen Ivica Todorić, na drugom mjestu je Sendi Češko, Slovenac koji se obogatio na prodaji madraca Dormeo i TV prodaji Top shop, a treći je srpski biznismen Miodrag Kostić.

Imovina Ivice Todorića, vlasnika Agrokora, procijenjena je na 581 milijuna eura, Slovenac Češko „lakši“ je za 100 milijuna, dok je bogatstvo Miodraga Kostića, koji u svome posjedu ima 36 kompanija, procijenjeno na 234 milijuna eura.

Bez procjene Hamovićevog bogatstva

Na četvrtom mjestu nalazi se Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe iz Hrvatske, koji navodno posjeduje imovinu vrijednu 145 milijuna eura, dok je peto mjesto zauzeo energetski biznismen Vuk Hamović.

Magazin The Forbes nije uspio procijeni Hamovićevo bogatstvo, ali je na listu došao zahvaljujući prometu njegovih kompanija.

Najbogatiji Makedonac je Minčo Jordanov koji u svom vlasništvu ima firmu Makstil, ambulantu Remedika, Rukometni klub Metalurg i vinariju Stobi, a imovina mu je procijenjena na 35 milijuna eura.

Izvor: Al Jazeera i agencije