Todorić: Zastrašujuća dimenzija kriminala u Agrokoru

Ivica Todorić
Todorić kaže da podnosi kaznenu prijavu protiv odgovornih za kriminal, koji se svakodnevno nastavlja (Al Jazeera)

Bivši predsjednik Uprave Agrokora Ivica Todorić sa svog je bloga poručio da u planu održivosti tog koncerna, koji je u ponedjeljak predstavio izvanredni upravitelj Ante Ramljak, nema ničega osim demagogije i pogodovanja interesnim grupama, najavljujući i kaznenu prijavu protiv odgovornih za kriminal u Agrokoru, “koji dobiva zastrašujuću dimenziju”.

Todorić proziva Ramljaka i premijera Andreja Plenkovića da se, “nakon što su uhvaćeni u pekmezu iz Hong Konga”, sada pokušavaju izvaditi nemuštim odgovorima te pronaći načine da nestane cijeli slučaj s roll up ugovorom i trustom Madison Pacific.

“Premijer je pritom hrvatskim građanima objasnio kako pate od kolektivne amnezije. Gospodine premijeru, ljudi pamte i sami stvaraju zaključke, nemojte ih podcjenjivati”, istaknuo je, kako prenosi Hina.

Izvanredni upravitelj Ramljak, pak, dodaje, na današnjoj prezentaciji nudi spasonosno rješenje u kojem, tvrdi, nema apsolutno ništa osim demagogije i nastavka pogodovanja interesnim grupama.

Todorić: ‘Podnosim kaznenu prijavu’

“Rješenja su više nego dobra, najprije će imati minimalni rast kako bi svemu umanjio vrijednost, a onda će, transparentno i vjerodostojno, kao i do sada, u bescjenje rasprodati tvrtke i njihovu imovinu. Baš kao što sam i predvidio – kriminal u Agrokoru dobiva zastrašujuću dimenziju, a odgovori na pitanja o ‘roll up-u‘ te ulozi Madison Pacifica, iza kojih se kriju odgovori i otkriva stvarni razmjer pljačke i dalje se ciljano prešućuju”, naglašava Todorić.

Zbog svega toga, zaključuje, podnosi kaznenu prijavu protiv odgovornih za “kriminal koji se svakodnevno nastavlja”.

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak i njegov tim predstavili su u ponedjeljak popodne planove održivosti kompanija iz sastava Agrokora te u izjavama za medije naglasili da će fokus biti na profitabilnosti, ali i prodaji ‘non-core’ kompanija.

Sukladno predstavljenom planu, maloprodaja u sastavu koncerna Agrokor bit će podvrgnuta značajnom restrukturiranju, sektor prehrane nastavit će rasti i optimizirati EBITDA-u, poljoprivreda će realizirati prinose iz prošlih kapitalnih investicija, dok će imovina Agrokor Portfolio Holdingsa (APH) biti rasprodana, a zaposlenici Agrokora d. d. premješteni u osnovne djelatnosti.

Izvor: Agencije