Tomažu Kavčiču otkaz na klupi Slovenije

Kap koja je prelila čašu za smjenu Tomaža Kavčiča bio je remi Slovenije protiv Kipra (1:1) u Ljubljani u utorak (EPA)

Tomaž Kavčič više nije selektor nogometne reprezentacije Slovenije, saopćio je u srijedu Radenko Mijatović, predsjednik Nogometnog saveza Slovenije – NZS, javlja Anadolija.

Kap koja je prelila čašu za smjenu Kavčiča bio je remi Slovenije protiv Kipra (1:1) u Ljubljani u utorak, u četvrtom kolu Lige nacija.

Iz NZS-a su odluku obrazložili riječima da nacionalnom timu nakon serije loših rezultata treba promjena na klupi.

Mijatović je rekao da još nije razgovarao ni s jednim trenerom, odnosno da još ne može reći ko će biti novi selektor Slovenije.

Borba za opstanak u Ligi C

“Želimo što prije zatvoriti slučaj, ali to vjerovatno neće biti moguće. Ukoliko želimo odabrati pravog selektora, vjerovatno će nam trebati malo vremena”, istakao je Mijatović.

On je dodao da nije siguran da će Slovenija dobiti novog selektora do novembarskih utakmica u Ligi nacija C protiv Norveške i Bugarske, u kojima će reprezentacija pokušati skupiti dovoljan broj bodova kako ne bi ispala u najniži rang novog takmičenja.

Ako NZS ne postigne dogovor s nekim od trenera koji će zadovoljiti njihove dugoročne ukuse, na mjestu selektora državnog tima protiv Norveške i Bugarske reprezentaciju će s klupe voditi vršilac dužnosti, trener iz postojećeg vlastitog kadra.

Izvor: Agencije