Torvill i Dean ponovili sarajevski Bolero

Torvill i Dean su pokazali da se još nalaze u odličnoj formi i na najbolji mogući način su podsjetili Sarajlije na 80-te godine (Anadolija)

Legendarni britanski klizači Jayne Torvill i Christopher Dean večeras su u olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch u Sarajevu ponovili Bolero kojim su davne 1984. godine osvojili zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u bh. prijestolnici.

Britanci su se prije 30 godina upisali u historiju umjetničkog klizanja osvojivši olimpijsko zlato, pri čemu im je svaki sudija za nastup dodijelio maksimalnu ocjenu (6).

Zlatni britanski sportisti posjetili su Sarajevo 1998. godine, nedugo nakon ratnih razaranja, a Dean je danas kazao sarajevskim medijima da je prijatno iznenađen oporavkom glavnog grada Bosne i Hercegovine, prenosi agencija Fena.

„Još su vidljivi ratni ožiljci, ali pozitivno sam iznenađen oporavkom grada u odnosu na moju posljednju posjetu 1998. godine“, kazao je on.

Večerašnjom izvedbom Bolera Torvill i Dean su pokazali da se još nalaze u odličnoj formi i na najbolji mogući način su podsjetili Sarajlije na 80-te godine, kada su svi bili ponosni na svoj grad i okolne olimpijske planine.

Kampanja za dvoranu

Uz slavni par su nastupili i mladi britanski klizači, prvaci te države u svojim kategorijama, koji su u Sarajevo došli na poziv Torvill i Deana, te polaznici bh. klizačkih klubova Olimp i Bosna.

Sarajevskoj publicin su se, također, predstavili mladi sarajevski brzoklizači i hokejaši, kao i maskota sarajevskih ZOI – popularni Vučko.

Večerašnja revija na ledu označila je početak kampanje za izgradnju ledene dvorane, na kojoj bi se led održavao deset mjeseci godišnje.

Interes za klizačke sportove u Sarajevu je iz godine u godinu sve veći, a dvorana je, također, neophodna za pripreme bh. reprezentativaca za zimsku olimpijadu mladih (EYOF), koju organiziraju Sarajevo i Istočno Sarajevo 2017. godine.

Izvor: Agencije