Totti potvrdio završetak karijere

Totti je u dresu 'Vučice' debitirao još 1993. godine (Reuters)

Legendarni kapiten italijanskog nogometnog prvoligaša Rome Francesco Totti (40) potvrdio je da će mu utakmica posljednjeg kola ovosezonske Serie A protiv Genoe u nedjelju u Rimu biti posljednja u karijeri.

“Od ponedjeljka sam spreman za novi početak, novi izazov. Roma – Genoa u nedjelju, 28. maja, posljednji je put da ću nositi Romin dres. Ne mogu vam u nekoliko riječi objasniti koliko mi ove boje znače, koliko su mi značile i koliko će mi uvijek značiti. Osjećam da moja ljubav prema nogometu neće nikada ugasnuti. To je strast”, objavio je Totti.

 

 

Totti je tako potvrdio najavu novog sportskog direktora Rome Monchija, koji je još prije tri sedmice objavio da će mu Totti od sljedeće sezone biti saradnik u upravi kluba.

Ipak, sve do danas Totti se odbijao izjasniti je li mu ovo posljednja igračka sezona, prenosi Hina.

Totti je u dresu “Vučice” debitirao još 1993. godine te je s 307 pogodaka u 785 nastupa u službenim utakmicama rekorder u objema kategorijama.

S Romom je osvojio titulu prvaka Italije 2001. i dva uzastopna Kupa 2007. i 2008, dok je s reprezentacijom Italije osvojio titulu svjetskog prvaka 2006. godine.

Izvor: Agencije