Treći dan Omladinskog Film Festivala Sarajevo

Nakon Pitching foruma na Festivalskoj terasi u sklopu Cinema City održani su i programi Distribution talks te individualni sastanci autora i mentora (Omladinski Filmski Festival)

Treći je dan Omladinskog Film Festivala Sarajevo, a jutarnji termini su bili rezervisani za Pitching Forum u sklopu prvog OFF Mini marketa te predstavljanje projekata u razvoju.

Žiriju koji su sačinjavali Robert Tomić Zuber (Torolab produkcija), Lejla Dedić (Al Jazeera), Arma Tanović (ASU) te Damir Ličina (OFF) predstavili su se producenti i autori projekata „Pečat“, „71000“, „In one night“ te projekti „Partizan lady“ i „Mleko“.

Nakon Pitching foruma na Festivalskoj terasi u sklopu Cinema City održani su i programi Distribution talks te individualni sastanci autora i mentora.

Film slovenskog reditelja

Na osnovu ovih razgovora žiri će odlučiti koji od projekata će dobiti koprodukcijska sredstava koja OFF dodjeluje u kooperaciji sa Al Jazeerom Balkans.

Pored toga jednom projektu će biti dodijeljena i nagrada u vidu Mentorstva za razvoj scenarija u trajanju od šest mjeseci.

Danas su na programu bili filmovi u sklopu glavne takmičarske kategorije i to „Crni i Krivi“, „Život traje tri dana“, „Mishko“, „Fanny“, „Dreaming“ te film „Time“. 

Prikazan je i nagrađivani dugi film slovenskog reditelja Janeza Burgera – „Ivan“. 

Izvor: Al Jazeera