Tri prijave protiv ministra finansija zbog slučaja Agrokor

Zdravko Marić, Ministar financija, Hrvatska
Marić: Ja i moj poslovni angažman prije imenovanja neće biti limitirajući faktor u rješavanju situacije (Igor Soban / Pixsell)

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaprimilo je tri prijave protiv ministra financija Zdravka Marića u kojima se problematizira da je prije stupanja na ministarsku dužnost bio zaposlenik koncerna Agrokor, potvrdila je novinarima predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković.

Povjerenstvo je dužno odlučiti o tim prijavama, rekla je Orešković, napomenuvši da je njihova praksa postupanja ista u svim predmetima pa će od nadležnih tijela prikupiti podatke i dokumente te će na jednoj od sljedećih sjednica donijeti odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka.

Marić: Ne želim biti uteg

Odluči li Povjerenstvo pokrenuti postupak protiv ministra financija onda će od njega tražiti očitovanje, rekla je Orešković novinarima koji su u četvrtak pratili sjednicu tog tijela, kako prenosi Hina.

Marić je izjavio u utorak u Briselu da ni u kojem slučaju neće biti limitirajući faktor u rješavanju trenutačne krize u koncernu Agrokor. 

“Već sam ranije odgovarao na to pitanje. Mislim da smo svjesni značenja Agrokora, ne samo u smislu kompanije, nego i u smislu onog što znači za hrvatsko gospodarstvo i društvo u cjelini. Ja i moj poslovni angažman prije imenovanja za ministra neće biti nikakav limitirajući faktor u rješavanju ove situacije. Ne želim biti uteg u ovoj situaciji, uteg svojoj vladi, a poglavito svojoj državi”, rekao je Marić.

Izvor: Agencije