Trijumf Đokovića u Monte Carlu

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković osvojio je Masters u Monte Carlu, pošto je danas u finalu pobedio Čeha Tomaša Berdycha, 7:5, 4:6, 6:3.

Do 52. titule u karijeri, a četvrte ove sezone, Đoković je došao poslije dva sata i 45 minuta.

On je postao jedini igrač kojem je pošlo za rukom da osvoji prva tri Mastersa u sezoni, nakon što je prethodno trijumfovao na turnirima u Indian Wellsu i Miamiju.

Trijumfom u Monte Carlu, Ðoković je osvojio 23. titulu na turnirima iz serije 1000, izjednačio se sa Švicarcem Rogerom Federerom na drugom mjestu i približio se Nadalu, koji je prvi na vječnoj listi.

Prekid zbog kiše

Baš kao i dan ranije protiv Nadala, Ðoković je nešto sporije ušao u meč, dozvolio protivniku da mu oduzme servis i povede 2:0. Ipak, prednost Berdycha nije dugo trajala, pošto je najbolji teniser svijeta ubrzo podigrao nivo igre i došao do izjednačenja.

Đoković je prvi set dobio u uzbudljivoj završnici, dok se možda ključni detalj drugog seta dogodio u petom gemu kada je Ðoković spasio tri vezane brejk lopte i poveo sa 3:2, ali je zbog kiše uslijedio jednosatni  prekid.

Berdychu je pauza više prijala, a odmah po novom izlasku na teren osvojio je naredna tri gema i izjednačio rezultat u setovima.

Ðoković je u odlučujućem setu zaigrao znatno bolje, “letio” je po terenu i pogađao linije, zbog čega je na startu protivniku uzeo dva brejka i poveo 4:0.

Ipak, Berdych se nije predavao, uspio je da osvoji naredna dva gema, ali je propuštio šansu da se u sedmom gemu totalno vrati u meč.
Ðoković je izdržao pritisak i drugi put osvojio titulu Monte Carla, poslije 2013. godine.

Đoković zadovoljan

Ðoković je izrazio zadovoljstvo zbog pobjede nad Berdychom i osvajanjem Mastersa u Monte Carlu.

“Čestitao bih Berdychu na odličnoj igri i velikoj borbi. Bio je sjajan, a zasluzio je trofej koliko i ja. Želim mu sreću u nastavku sezone”, rekao je Ðoković.

Zahvalio se stručnom štabu na podršci koji se, kako je naveo, žrtvuje zarad njegovih uspjeha.

“Organizatori su takođe bili odlični, prijem je bio sjajan kao i uvek. Srećan sam što odlazim sa trofejom. Hvala publici koja je došla u velikom broju da isprati turnir”, zaključio je Ðoković.

Izvor: Agencije