Troje mrtvih u pucnjavi u Brookfieldu

Na internetskoj stranici okružnog suda može se vidjeti privremeni nalog za privođenje Haughtona (AP)

Policija u američkoj saveznoj državi Wisconsin traga za čovjekom osumnjičenim da je ubio tri, a ranio četiri osobe iz vatrenog oružja u pucnjavi koja se desila u Brookfieldu, predgrađu Milwaukeeja, prenose agencije.

Snage sigurnosti identificirale su osumnjičenog kao 45-godišnjeg Franklina Haughtona iz mjesta Brown Deer. Šef policije Brookfielda Dan Tushaus izjavio je kako je Haughtonov automobil pronađen, dok je on još uvijek u bjekstvu.

Pucnjava se desila oko podneva po lokalnom vremenu u odmaralištu Azana Day Spa, dvospratnoj zgradi koja se nalazi prekoputa velikog prodajnog centra u gradiću zapadno od Milwaukeeja.

Kompliciran eksplozivni uređaj je pronađen u odmaralištu i odred za deaktiviranje bombi pretražuje objekat idalje, kazao je Tushaus. Glasnogovornici Federalnog Istražnog Biroa (FBI) i Biroa za alkohol, duhan, oružje i eksplozive rekli su kako i agenti njihovih agencija učestvuju u istrazi.

Blokirane zgrade

Mali klub u sklopu odmarališta i obližnja bolnica nalaze se među zgradama koje su blokirane jer policija traga za Haughtonom, javljaju lokalni mediji.

Na internetskoj stranici okružnog suda može se vidjeti privremeni nalog za privođenje Haughtona u okrugu Milwaukeja, datiran od 8. oktobra, zbog žalbe na nasilje u porodici.

Beth Strohbusch, glasnogovornica bolnice Froed Memorial, trenutno blokirane, izjavila je kako je primljeno četvero ranjenih, te da nijedno od njih nije u kritičnom stanju.

Ovo je druga pucnjava u Wiskonsinu ove godine sa brojnim žrtvama. Wade Michael Page, 40-godišnji veteran armije, usmrtio je šest osoba, te još troje ranio, prije nego je sebi oduzeo život 5. augusta u hramu sikha južno od Milwaukeeja.

Izvor: Agencije