Trump 12. jula u Britaniji, u Londonu najavljeni protesti

Donald Trump, Theresa May, SAD, Velika Britanija
Izjava Donalda Trumpa pogodila je u samu bit glavnog argumenta britanske vlade (EPA)

Američki predsjednik Donald Trump doputovat će 12. srpnja u posjet Velikoj Britaniji, gdje će se sastati s kraljicom Elizabetom II i premijerkom Theresom May, ali će tom prilikom uglavnom izbjegavati London, gdje su najavljeni prosvjedi protiv njegovog dolaska, javio je AP. 

Međutim, BBC navodi da je planom Trumpovog posjeta planirano da će američki predsjednik noć između četvrtka i petka idućeg tjedna provesti u kući američkog veleposlanika u britanskoj prijestolnici, prenosi Tanjug.

Trump će u Veliku Britaniju doputovati u četvrtak poslijepodne, zajedno s prvom damom SAD-a Melanijom Trump, nakon summita NATO-a u Bruxellesu.

Oni će potom prisustvovati “večeri crnih kravata”, čiji će domaćin biti britanska premijerka u palači Blenheim, u blizini Oxforda, rodnom mjestu Winstona Churchilla.

Vikend u Škotskoj

Idućega dana Trump i May promatrat će održavanje vježbe britanske vojske, a potom otputovati u seosku rezidenciju premijerke u Buckinghamshireu, gde će imati bilateralne razgovore.

Predsjednik i prva dama SAD-a potom će otputovati u dvorac Windsor, gdje će se u petak poslijepodne sastati s britanskom kraljicom.

Po završetku turneje, Trump i Melania otputovat će u Škotsku, gdje planiraju provesti vikend.

Kako se dodaje, tisuće ljudi očekuje se na prosvjedima u prijestolnici Velike Britanije i u Škotskoj, u koju će Trump otputovati u petak.

Izvor: Agencije