Trump o demokratama: Radikali i užasan narod

Donald Trump smatra da ga demokrate uvijek negativno i užasno napadaju (EPA)

Na humanitarnoj večeri Republikanske partije u američkoj saveznoj državi Ohio, predsjednik SAD-a Donald Trump opisao je tamošnje demokrate kao “ljevičarske mrzitelje i radikale”, koji pokušavaju uništiti američke institucije, javlja AP.

On smatra da ga demokrate uvijek negativno i užasno napadaju.

Ne uzimajući u obzir ankete koje ukazuju na to da većina demokrata ne odobrava njegov rad u Bijeloj kući, Trump kaže da se moraju pomiriti s tim da je predsjednik.

“Pobijedili smo na izborima. Pobijedit ćemo ponovo 2020. godine… Oni su užasan narod”, rekao je.

Loši odnosi sa McCainom

Agencija navodi da nije pomenuo senatora iz Arizone Johna McCaina, čija porodica je nekoliko sati uoči predsjednikovog obraćanja saopćila da će McCain prestati s liječenjem agresivnog oblika raka na mozgu.

Ni Bijela kuća nije uzela u obzir saopćenje porodice, a AP podsjeća da je Trump često kritizirvao McCaina zato što je glasao protiv plana za zamjenu Zakona o zdravstvu, poznatog kao Obamacare, po bivšem predsjedniku SAD-a Baracku Obami.

Trump i McCain imaju napete odnose još od 2015. godine, kada je aktuelni predsjednik SAD-a nagovijestio da smatra da je McCain ratni zatvorenik, a ne ratni heroj.

McCain je oboren iznad Hanoja tokom Vijetnamskog rata i proveo je pet i po godina u zatočenštvu.

Izvor: Agencije