Trump podsjetio Clinton na ‛aferu Lewinsky’

Američki milijarder Donald Trump, pretendent za republikanskog predsjedničkog kandidata na izborima 2016., uputio je nove napade na račun Hillary Clinton, koja je u kampanji da bude kandidat demokrata.

Trump je podsjetio javnost na vanbračnu aferu 1998. njenog supruga, tadašnjeg predsjednika SAD-a Billa Clintona, sa pripravnicom u Bijeloj kući Monicom Lewinsky, kao i na njegov odnos prema afroameričkim glasačima 2008. kada je nazvan rasistom, prenosi AP.

Trumpove opaske izrečene su uoči nastupa Billa Clintona, koji u New Hampshireu u predizbornoj kampanji svoje supruge treba da joj pruži podršku.

Trump je za TV mrežu NBC rekao da su njegovi komentari o Billu Clintonu poštena igra u odnosu na optužbe Hillary Clinton, koja ga je prozvala zbog seksizma, prenosi agencija Tanjug.

Uvjerljivo vodstvo

Trump, kako prenosi CNN, planira da u narednom periodu sedmično potroši najmanje dva miliona dolara za reklamiranje svoje kampanje.

Prema najnovijim anketama, on je znatno iza sebe ostavio svoje republikanske rivale.

Prema anketi koju su sproveli CNN i ORC među glasačima, Trump među republikancima vodi sa 39 posto podrške, dok je senator Ted Cruz na drugom mjestu sa samo 18 posto.

Trump je u odnosu na ankete iz novembra dobio dva procenta podrške, što pokazuje da mu njegove bombastične i kontroverzne izjave nisu nanijele štete, navodi AFP.

Od ostalih republikanskih kandidata, senator Marco Rubio i bivši neurohirurg Ben Carson imaju 10 posto podrške glasača, dok je na petom mjestu guverner New Jerseyja Chris Christie sa pet procenata.

Izvor: Agencije