Oglasi

Turska predala kandidaturu za domaćinstvo Eura 2024.

Turska se prijavila samo dva dana nakon što je to uradila Njemačka, odnosno dan prije isteka roka.
Konačna odluka o organizatoru Eura 2024. bit će donesena 27. septembra glasanjem na sastanku Izvršnog komiteta UEFA-e u NyonuAnadolija

Nogometni savez Turske (TFF) pridružio se Njemačkom (DFB) i podnio zahtjev Evropskoj nogometnoj asocijaciji (UEFA) za organizaciju Evropskog prvenstva 2024.

Turska se prijavila samo dva dana nakon što je to uradila Njemačka, odnosno dan prije isteka roka.

"Ovo je historijski dan za turski nogomet. Zadovoljstvo nam je predstaviti našu ponudu, koja se smatra najboljom i s najvećom posvećenošću", rekao je predsjednik Nogometnog saveza Turske i član Izvršnog odbora UEFA-e Servet Yardimici.

Tajno glasanje

Turska je htjela domaćinstvo Eura 2016, ali je tada izabrana Francuska, dok će se predstojeća smotra najboljih timova "Starog kontinenta" 2020. održati u 12 gradova širom Evrope.

"Došlo je vrijeme da UEFA prihvati ponudu Turske", kaže Yardimici.

Konačna odluka o organizatoru Eura 2024. bit će donesena 27. septembra glasanjem na sastanku Izvršnog komiteta UEFA-e u Nyonu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.