Tužilac: Nemamo informacije o Darku Šariću

Radisavljević je protiv Šarića i njegovih saradnika podigao pet optužnica (Al Jazeera)

Tužilac za organizirani kriminal u Srbiji Miljko Radisavljević izjavio je da Tužilaštvo nema nikakve informacije o tome da je narko bos Darko Šarić lociran i da je njegovo hapšenje sasvim izvjesno, negirajući da se sa Šarićem pregovora za dobijanje statusa svjedoka saradnika.

Radisavljević, koji istražuje slučaj pljevaljskog narko bosa i koji je protiv njega i drugih članova kriminalne grupe podigao pet optužnica zbog trgovine drogom i pranja novca, izjavio je za beogradski list Politika da Tužilaštvo nema nikakve informacije o tome da je Šarić lociran.

Dodao je da nema informacija da je sužen obruč oko Šarića, niti da je njegovo hapšenje sasvim izvjesna stvar, o čemu pojedini mediji pišu prenoseći izjave iz državnog vrha.

Organizator kriminalne grupe

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je prošle sedmice u intervjuu za podgoričku televiziju: 

“Sigurno se sve više steže obruč oko Šarića i da će sledeći korak biti hapšenje, naročito ako imamo informacije da se on više ne nalazi tamo gde je bio i da je sada dostupniji organima gonjenja.”

Govoreći o navodima o pregovorima sa Šarićem, Radisavljević je rekao: 

“Moj komentar na navodne pregovore mogao bi da usledi samo onda kada to bude ponudio meni. Nije mi poznato da Šarić pregovara o dobijanju statusa svedoka saradnika. Taj status se dobija u dogovoru sa tužiocem, a ne preko medija… Do sada takva ponuda ne postoji”, pojasnio je Radisavljević.

On je objasnio i da Šarić, koji je u optužnici označen kao organizator kriminalne grupe, ne može dobiti status svjedoka saradnika.

“To bi moglo da se dogodi jedino ako bi on dokazao ko je u hijerarhiji kriminalne grupe bio iznad njega”, precizirao je tužilac.

Izvor: Agencije