U Bijeloj kući 35.000 gostiju za Uskrs

Najviše radosti priređeno je najmlađim posjetiocima koji su uživali u kotrljanju i razbijanju uskršnjih jaja (Anadolija)

Američki predsjednik Barack Obama i prva dama Michelle Obama, ugostili su blizu 35.000 građana u dvorištu Bijele kuće, javlja Anadolija.

Tradicionalni prijem povodom Uskrsa u dvorištu Bijele kuće danas je okupio blizu 35.000 ljudi, a ponajviše radosti priređeno je najmlađim posjetiocima koji su uživali u kotrljanju i razbijanju uskršnjih jaja, kao i u sportskim takmičenjima i plesu.

Obama je sa suprugom Michelle goste pozdravio sa balkona Bijele kuće, a potom su se zajedno pridružili gostima u dvorištu.

Predsjednik na travnjaku sa djecom

Prvi čovjek Sjedinjenih Američkih Država družio se i sa najmlađim posjetiocima, a učestvovao je i u nekoliko dječijih nadmetanja u dvorištu.

Prvi put otkako se prave uskršnji prijemi, Bijela kuća se udružila s jednom kompanijom u pogledu izgleda omota za (čokoladna) uskršnja jaja. Bila je to kompanija Snapchat.

Korisnici Snapchatta, popularno nazvani Snappchateri, pozvani su na južni travnjak da podijele svoja iskustva sa specijalnim filterima za omot uskršnjih jaja.

Izvor: Agencije