U Dubrovniku počelo snimanje ‘Robina Hooda’

Dubrovnik, Film, Snimanje, Robin Hood
Prvi dan snimanja odvija se na istočnom ulazu u dubrovačku historijsku jezgru (Grgo Jelavic / Pixsell)

U Dubrovniku je u ponedjeljak počelo snimanje filma Robin Hood: Origins, u kojem glavne uloge tumače zvijezde poput Tarona Egertona, Jamieja Foxxa i Jamieja Dornana, a režiser je Otto Bathurst.

Prvi dan snimanja odvija se na istočnom ulazu u dubrovačku povijesnu jezgru – na predjelu Vrata od Ploča, Trgu oružja, na kamenom mostu u Ulici sv. Dominika te u Posatu.

Snimanje se nastavlja u utorak ujutro, i to na lokaciji u Posatu, prenosi Hina.

Posebna regulacija saobraćaja

U srijedu i četvrtak lokacija snimanja jest Ulica sv. Dominika i most u podnožju tvrđave Revelin, a narednog dana snimat će se u Vratima od Ploča, na Trgu oružja, u Ulici sv. Dominika, ali i na Vratima od Pila i Stradunu.

Sljedećeg ponedjeljka, 27. veljače, lokacije cjelodnevnog snimanja bit će Ulica kneza Hrvaša, Vrata od Buže i Stradun.

Na Stradunu će se snimati tijekom tri dana, 28. veljače te ponovno 1. i 4. ožujka, cijeli dan od 7:00 do 19:00.

Ostatak snimanja otpada na Posat, gdje će se snimati 2., 3. i 6. ožujka.

Ukupni proračun za ovaj film iznosi 90 milijuna dolara, a dodatnih 100 milijuna dolara bit će uloženo u njegovu promociju.

Redatelj filma Otto Bathurst izjavio je u subotu na konferenciji za novinare, kojoj su nazočili i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i ministar turizma Gari Cappelli, da je prije “otkrića Dubrovnika” proveo tri mjeseca u Engleskoj bezuspješno tražeći grad koji bi mogao utjeloviti srednjovjekovni Nottingham.

Dubrovčani otvoreni za saradnju

Istaknuo je i otvorenost Dubrovčana za suradnju i zahvalnost Ministarstvu kulture Hrvatske.

“Za snimanje filma prijavilo se gotovo 1.100 statista”, rekao je nedavno menadžer za lokacije kompanije Pakt media Dean Tošović.

On je dodao da će za potrebe filma vjerojatno biti angažirano od 700 do 800 statista te da se razgledavaju još neke lokacije za snimanje u Dubrovniku.

Izvor: Agencije