Oglasi

U Holandiji suđenje za rušenje aviona iznad Ukrajine

Odluku su zajednički donijele Austrija, Belgija, Malezija, Ukrajina i Holandija, koje istražuju pad aviona na letu MH17.
Malaysia Airlines, Zrakoplov, Rušenje, Istraga, Ukrajina, MH17Istraga je pokazala da je avion srušen ruskom raketom sa područja u rukama proruskih pobunjenikaEPA

Nizozemska Vlada priopćila je u srijedu da će svim osumnjičenima za rušenje zrakoplova Malaysije Airlines iznad Ukrajine 2014. godine biti suđeno u Nizozemskoj.

Prema riječima nizozemskog ministra vanjskih poslova Berta Koendersa, odluku su zajednički donijele države koje istražuju pad zrakoplova - Austrija, Belgija, Malezija, Ukrajina i Nizozemska, prenosi Tanjug agenciju AP.

Rusija je prije dvije godine, prilikom glasovanja u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, uložila veto na rezoluciju o uspostavi posebnog međunarodnog suda koji bi sudio odgovornima za rušenje zrakoplova Malaysia Airlines.

Rezultati istrage pokazali su da je zrakoplov srušen ruskom raketom, koja je ispaljena iz područja na ukrajinskom teritoriju koji je u rukama proruskih pobunjenika.

Dvije trećine putnika Holanđani

Rusija se suprotstavila rezultatima istrage, navela je američka novinska agencija.

Zrakoplov na letu MH17 od Amsterdama za Kuala Lumpur bio je srušen 17. srpnja 2014. godine iznad Donjecke oblasti.

Poginulo je 298 putnika i članova posade, a dvije trećine putnika bili su Nizozemci.

Ukrajinske vlasti i proruske snage u Ukrajini optuživale su jedni druge za rušenje tog zrakoplova.

Izvor: Al Jazeera i agencije