U Siriji poginuo novinar Anadolije

Velik broj fotografija koje je napravio Leyla tijekom sukoba u Siriji objavljene su u uglednim svjetskim medijskim kućama (Anadolija)

Dopisnik agencije Anadolija iz Halepa u Siriji, Salih Mahmud Leyla, poginuo je u Siriji u napadu koji je izveden automobilom-bombom.

Salih Mahmud Leyla je poginuo u napadu koji se dogodio u naselju Hireytan u ruralnom dijelu grada Halepa. Lokalni izvori iz tog područja potvrdili su da je bombaški napad izvela skupina Islamska država Irak i Levant (ISIL).

Izvjestitelj Anadolije je u srpnju ove godine također ranjen u predjelu lica dok je pratio događanja u Halepu.

Salih Mahmud Leyla je tijekom karijere napravio velik broj fotografija i snimaka te je slao i tekstove o sukobima na sjeveru Sirije i problemima s kojima se suočavaju stanovnici u konfliktnim područjima.

Anadolija oštro osudila ‘teroristički napad’

Velik broj njegovih fotografija koje je načinio tijekom sukoba u Siriji objavljene su u uglednim svjetskim medijskim kućama.

Salih Mahmud Leyla (27) je rođen u mjestu Anadan na sjeveru Halepa, a diplomirao je na odsjeku za informatiku. Oženio se prošle godine, a iza njega je ostala trudna supruga.

“Oštro osuđujemo teroristički napad u Halepu. Također, izražavamo duboko žaljenje i sućut povodom smrti našeg fotoreportera Saliha Mahmuda Leyle koji je pod vrlo teškim uvjetima nastojao svjetskoj javnosti prenijeti dramu koja se događa u Siriji”, navedeno je u priopćenju kojim je Anadolija reagirala na vijest o stradanju svojeg izvjestitelja.

Izvor: Agencije