U srušenoj zgradi u Egiptu poginulo 25 ljudi

U nesreći je povrijeđeno još najmanje 12 ljudi, a spasilački timovi tragaju za preživjelima ispod ruševina.

Aleksandrija, Rušenje zgrade
Guverner Aleksandrije Mohamad Abas Ata izjavio je da je zgrada napravljena bez građevinske dozvole [Reuters]

Broj žrtava urušavanja zgrade u egipatskom gradu Aleksandriji porastao je na 25, što je druga velika nesreća u zemlji u posljednja dva dana, saopćili su policija i zdravstveni zvaničnici.

U nesreći je povrijeđeno još najmanje 12 ljudi, a spasilački timovi tragaju za preživjelima ispod ruševina. Vojna policija iz obližnje mornaričke baze blokirala je područje i pomaže spasiocima.

U ovom trenutku nije poznato štaje izazvalo nesreću u siromašnom dijelu Aleksandrije. Slični događaji u prošlosti bili su posljednjica nepoštovanja građevinskih propisa, prenio je AP.

Guverner Aleksandrije Mohamad Abas Ata izjavio je da je zgrada napravljena bez građevinske dozvole, prenosi Srna. 

Objekat se srušio dan nakon što je 19 policijskih regruta poginulo kada je vagon voza u kojem su putovali iskočio iz šina i udario u drugu kompoziciju u blizini Kaira.

Vlasti su za ovaj događaj optužile višegodišnji nemar u nadležnim službama u vrijeme vladavine bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, a događaj je izazvao ulične proteste.

Izvor: Agencije

Teme: 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.