U Tirani ubijen direktor privatne banke

Artan Santo je ubijen ispred zgrade banke (EPA)

Albanska policija saopštila je da je u centru Tirane ubijen direktor Banke Credins, jedne od najvećih privatnih banaka u zemlji.

Artan Santo, jedan od osnivača te banke, ubijen je dok je ulazio u kancelariju, saopšteno je iz policije.

Pozivajući se na izjave svjedoka, AP prenosi da su dva muškaraca na motociklu prvo razgovarala sa Santom, a potom u njega ispalila šest hitaca, od čega jedan u glavu.

Motiv ubistva zasad nije poznat.

Santo (58) je bio izvršni i generalni direktor Banke Credins 11 godina. To je jedna od 16 banaka u Albaniji.

Santo je ranije bio izvršni direktor državne banke, te suvlasnik dvije medijske kompanije, Focus Group i TV Scan, javlja Balkan Insight.

Focus Group je izdavač dnevnika Gazeta Shqiptare i vlasnik je televizijskog kanala News 24.

Berisha: Vlada dopušta bezakonje

Bivši albanski premijer Sali Berisha izjavio je saučešće porodici i prijateljima Artana Santa i kritikovao Vladu Albanije zbog, kako je rekao, nepostojanja reda i zakona.

”Najoštrije osuđujem ovaj grozni čin, koji je dokaz da red i zakon ne postoji ili je pod kontrolom kriminalaca i mafije”, kazao je Berisha.

Generalni direktor Banke Credins osudio je smrtonosni napad na Santa.

Banka Albanije izdala je saopštenje u kojem se navodi da garantuje stabilnost bankovnog sistema u državi, pogotovo Banke Credins, nakon ubistva Santa.

”Preduzete su sve pravne i operativne mjere kako bismo garantovali normalan nastavak aktivnosti”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Agencije