U tri različita slučaja u Srbiji 11 ubijenih

Poznati biznismen iz Čačka jutros iz pištolja ubio svoju suprugu, a zatim izvršio samoubistvo (Anadolija)

U Srbiji su se u prethodna dva dana dogodila tri različita ubistva i samoubistva u kojima je živote izgubilo 11 osoba.

Poznati biznismen iz Čačka jutros je iz pištolja ubio svoju suprugu, a zatim izvršio samoubistvo, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Jutros je i D. K. (58) oko 6:30 upucao svoju suprugu D. K. (49) dok je spavala sa svojim sinom P. K. (13), a potom sebi pucao u glavu.

Srbijanski biznismen je preminuo u svojoj kući gdje se desila porodična tragedija, a njegova supruga je sa prostrijelnom ranom u glavi prevezana u čačansku bolnicu. Ona je, također, preminula.

Beogradski mediji su prenijeli da je riječ o poznatom poslovnom čovjeku Draganu Kuzmanoviću koji je nakon ovog čina ostavio svojom rukom napisan testament u kojem je svoju imovinu raspodijelio na deset osoba. Za sada nisu poznati motivi ovog ubistva i samoubistva.

Nije se slagao s brakom

U porodičnoj tragediji, koja se desila u nedjelju prije podne, dan nakon svadbe u selu Martonoš kod Kanjiže, sedam osoba je izgubilo život. Tragedija se dogodila kada je mladoženjin otac iz lovačke puške ubio snahu i njene roditelje te svoju suprugu i njene roditelje.

Rade Šefer (55) je sa više hitaca, u kući mladinih roditelja, usmrtio snahu Nataliju (25) i njene roditelje Šandora (52) i Karolinu B. (45), kao i svoju suprugu Rozu (47) i njene roditelje J. T. (74) i B. T. (68). Prvobitno je navedeno kako je Šefer izvršio samoubistvo, da bi potom mediji iz Srbije objavili kako ga je ubio jedan od svatova.

Prema nezvaničnim informacijama, Šefer je prvo, na salašu kod mesta Orom, ubio roditelje svoje žene, od koje se prije mjesec dana razveo. Potom je otišao u porodičnu kuću roditelja svoje snahe.

Njegov sin Vlastimir preživio je, jer se nije nalazio u kući, već u sporednim prostorijama.

Uzrok tragedije je, prema nezvaničnim saznanjima, to što se Šefer protivio sklapanju braka između Vlastimira i Natalije.

Pucnji na terenu

Na nogometnom terenu u Lozoviku kod Smedereva policija je u noći subote na nedjelju, nakon prijave mještana, pronašla dva tijela. Kako je za agenciju Anadolija potvrđeno iz PU Smederevo smatra se da je riječ u ubistvu i samoubistvu.

Dojava građana došla je nakon što su se čuli pucnji iz vatrenog oružja, a uviđaj su obavili zamjenik višeg javnog tužioca u Smederevu i policija.

Iz lovačke puške, koju je nelegalno posjedovao D. B. (34) iz sela Saraorci ubio je bivšu suprugu J. B. (27) iz Lozovika.

On je pucajući sebi u glavu, također, izvršio samoubistvo.

Izvor: Agencije