U udesu kod Pirota četvero poginulih

Uzrok nesreće je nepropisno preticanje (EPA)

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći sa ponedjeljka na utorak na putu Pirot – Niš, kod Crvenog brega, u direktnom sudaru dva putnička automobila četiri osobe su poginule, a dvije su povrijeđene.

Od zadobivenih povreda na licu mjesta preminule su četiri osobe – vozač i dva putnika iz vozila Opel kadet, koje je izazvalo nesreću, a poginuo je još jedan putnik iz drugog vozila Volkswagen (VW), izjavila je načelnica odsjeka analitike u Policijskoj upravi (PU) u Pirotu Slađana Panić.

Poginuli su vozač Opela K. M. (37) i dva putnika K. D. (23) i T. M. (19), i još jedan putnik iz VW-a M. Ž. (18), dodala je ona.

Vozač VW-a  J. M. (21) zadobio je povrede opasne po život, a još jedna osoba iz Opela O. N. (22) je lakše povrijeđena, i oni su prevezeni u Klinički centar u Nišu, istakla je Panić.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak večer oko 21.15 sati, kada je vozač Opela, koji se kretao iz pravca Pirota ka Nišu, prilikom nepropisnog preticanja teretnog vozila direktno udario u VW, koji se kretao iz suprotnog pravca.

Saobraćaj u tom dijelu puta je te noći bio u prekidu, ali je u međuvremenu uspostavljen.

Izvor: Agencije