Ubijen regionalni načelnik sigurnosti

Meksiko je u ratu sa narkokartelima (Reuters)

Regionalni načelnik sigurnosti u meksičkoj pograničnoj državi Tamaulipas ubijen je zajedno sa svojom suprugom tokom prošlog vikenda, saopštile su meksičke vlasti.

General Ricardo Cesar Villarreal rukovodio je sigurosnim aktivnostima u meksičkom pograničnom području Nuevo Laredo u državi Tamaulipas koja se nalazi preko puta granice u odnosu na Laredo u američkoj državi Teksas.

Područje se smatra za “busen opakog” Zetas narko-kartela, koji je u otvorenom sukobu sa Zalivskim kartelom.

Regionalni komandanti

Meksička vlada saopštila je da se ubistvo dogodilo subotu na putnom pravcu u u susjednoj državi Nuevo Leon, međutim, o tome se ništa nije znalo do sutradan – u nedjelju kada su slučajni prolaznici primjetili mrtvi bračni par u automobilu i obavijestili policiju, prenijela je agencija AP.

Villareal je bivši general i jedan od nekoliko bivših visokih vojnih oficira koji su označeni kao regionalni komandanti, kao dio plana Meksika koji je objavljen u maju, da se zaustavi talas nasilja u državi Tamaulipas.

To je bio posljednji u nizu talasa nasilja u državi Tamaulipas gdje se oko 2.000 stanovnika okupilo u lokalnoj prijestolnici Ciudad Victoria u znak protesta zbog niza ubistava i navodnih “nestanaka” ljudi.

Izvor: Agencije